pentru palmele mele

marți, 22 martie 2011

exista suflete pereche?

am citit postul unui prieten despre "viata in 2". spunea ca nu crede ca exista suflete pereche.
eu sunt insa convinsa ca da, exista! oamenii insa nu stiu sa vada esenta: O PERECHE NU INSEAMNA LA FEL, IDENTIC!
daca ne uitam la cartile de joc, vi se pare ca sunt identice perechile? NU! noi de ce am fi???
avem trasaturi comune, dar nu suntem la fel. nici nu ar avea farmec.
sufletele pereche se completeaza, caci daca ar fi al fel s-ar dubla sau s-ar imparti:) si atunci unde ar mai fi frumusetea? ce-i prea mult strica, ce-i prea putina dauneaza!
m-a durut de fiecare data cand am crezut ca X ESTE SUFLETUl MEU PERECHE, SIAM realizat intr-o zi ca m-am inselat. asta pentru ca am avut asteptari ca daca suntem suflete pereche trebuie sa ne asemuim ca 2 picaturi de roua:).
nimic mai fals!
si au ajuns 2, 3 , 4, 5 etc X, si nici acum nu am gasit X-ul cautat.:)
nici nu il voi gasi! daca voi cauta!
am realizat tarziu, ca singurul meu suflet pereche este cel pe care nu il am langa mine, care nu ma are langa el, desi simt ca face parte din mine.
simt cand sufera, simt cand e fericit, simt cand , cand, cand ...
cu toate astea, nu NE iubim si nu traim fericiti pana la adanci batraneti:)
i-am cerut lui Dzeu sa imi dea un suflet pereche. si dzeu mi-a dat. mai tarziu m-am razgandit si am cerut mai mult: sa iubesc si sa fiu iubita de acel suflet pereche. oare ce mai urmeaza sa-i cer??:)
Dzeu iti da, dar nu iti baga si-n sac, vorba aceea!
:)
asa ca DA, exista suflete pereche, cred cu tot sufletul asta si nu vreau sa cred ca intr-o zi as putea sa cred altceva:)

4 comentarii:

  1. Eh, pai nu am zis ca sufletele pereche sunt suflete identice sau nu asta am vrut sa zic. Ele trebuie sa fie complementare. Acid - baza, alfa - omega si tot asa. Asa cum nu exista dezordinea perfecta asa nici doua suflete nu pot fi perfect complementare.

    Acum depinde fiecare ce intelege prin suflet pereche, dar stiu ca atunci cand vorbim de om, perfectiunea este imposibila.

    RăspundețiȘtergere
  2. stai linistit, am inteles perfect ce ai vrut sa spui, eu ma refeream la altceva: ca oamenii in general cred ca daca 2 oameni se aseamana foarte mult se si potrivesc perfect!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, cata teorie si pe chestia asta cu sufletul pereche... mai opriti-va putin si priviti mai atent. Cu gandul la asta nu poti sa vezi altele... poate cand ajungi la 80 de ani alaturi de acel/acea persoana ai sa realizezi ca este sufletul pereche... Simtirile de moment se pot schimba sau nu pe parcurs... asa ca, racoreste-ti mintea si ia-o usurel :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, teoria ca teoria, dar practica ne omoara! :D
    Procesul de racire incepe in 3..2..1 CHILL!

    RăspundețiȘtergere

dreptul la replica