pentru palmele mele

miercuri, 9 decembrie 2009

putin cate putin


Anul 3 de facultate. Etajul 8, caminul Stoian Militaru. Eu cu ale mele , ea cu ale ei! ( colege si probleme!) caci doar fiecare suntem unici in felul nostru!

Vopsea peretii .. asa mi-o amintesc : cu trafaletul intr-o mana si cu alta unealta ( al carei nume imi scapa acum , oricum, chestia aceea ciudata cu care se rascheteaza peretii) :)) in cealalta!

A doua zi nu avea unde sa doarma , mirosea in camera ei a ceva ce bucurestenii nu cred sa fi simtit vreodata in viata lor , bamboo-istii nu au vazut niciodata! clar , astea sunt facute doar pentru cei din provincie , niste "parveiti" :P.

Am luat-o sa doarma in camera mea ( care evident , nu fusese inca zugravita ; spun evident pentru ca cine ma cunoaste stie cat sunt de dezorganizata!):)) avea in nari miros de vopsea , pe haine urme de lavabila, dar in suflet bucurie " ale dreaqu` mai suntem " :)! ( specific noua!)

azi ... dupa 2 ani ... eu , undeva in chirie , incercand sa supravietuiesc neputintelor si dezamagirilor fiecarei clipe , ea , in acelasi Stoian Militaru , intr-un apartament care pastreaza inca urmele amintirilor mele prafuite ale unui EL trecut demult in Amintire:))

EU ... ultimul an invatand sa-mi implinesc visul "Psihologie judiciara" de care radeau toti care ma auzeau , mai putin ea . care m-a lasat sa visez pana la implinire!

EA ... anul al 3 lea la visul pe care il avusesem si eu cu multi ani in urma ... ( diferenta fiind aceea ca engleza ei este engleza, a mea este romaneasca):))

NOI ... 2 suflete care supravietuiesc in aceeasi lume in care toti ne luptam sa castigam respect si recunostinta!

NOI ... 2 nesuferite care au curajul sa spuna tare si raspicat ca nu vor sa mai fie inca una care mai trece prin patul unuia sau altui barbat!

NOI .. 2 proaste care prefera singuratatea decat viata langa un El care sa le-o faca un calvar!

NOI .. 2 fraiere care nu schimba barbatii ca pe sosete, ci raman singure din respectul pe care si-l poarta , din mandria de a fi SINGURA in viata fiecaruia din acesti "crai" care vor cat mai multe trofee , fara a realiza ca trofeul din hartie este ultimul pe care ar trebui sa si-l doreasca!

NOI ... 2 nebune care refuza sa mearga la spitalul 9 pentru ca stiu ca acolo se fabrica nebunii, nu se recupereaza , :)) si prefera sa se trateze una pe alta , prin metode ce nu tin de terapia ABA.:))

mai tii minte cand ascultam "OLTENIA , ETERNA TERRANOVA" pana iti iesea prin creieri :))??? cand era sesiune si in loc sa invat ascultam populara , si jucam de mama focului? =))

iti amintesti cand ne imbracam tiganci si trageam chiote ca nebunele , apoi venea Dana si tipa la mine ca nu poate invata din cauza mea ?

iti amintesti cand erau vase murdare in chiuveta si toate puneau vina pe Monica , cand ea saraca nu avea nici o treaba uneori ? doar pentru ca este imprastiata, era mereu cea vinovata?

mai tii minte cand mi-ai zis ca ma voi casatori cu X si m-ai "fortat" sa te pun nasa :))? Nu m-am casatorit cu el , ( dar nu e timpul trecut !!=)) ) , nu te pun nasa pentru ca doar la el ai avea trecere , sau onoarea sa fii nasa mea :P=))

mai tii minte cand imi dadeai uscatorul de par si eu uitam sa-l folosesc , dar il tineam in camera 2-3 zile?=)) cand ascultam manele si ne luam la intrecere cu baietii de pe scara vecina?=))

cand dansam pe "zboara milioanele" si beam vin cu cana primita in dar de la "iubirea vietii mele" ?=)) in amintirea vremurilor bune?=))

iti amintesti cand m-a cautat El dupa atatia ani si toata lumea ma condamna ca accept intalnirea? doar tu mi-ai spus atunci

"fa ce simti, nu asculta de nimeni!"? ( ce dreaq putea sa-mi faca ? ai vazut tu drac mort si rata innecata? chiar daca mi-am dat intalnire pe lacul tieneretului!!) =))

iti amintesti cand ieseam noaptea in parc cu Razvan si ne dadeam in leagane?=)) cand ieseam in pijamale sa luam paine si apa la 5 litri ?=))

cand veneai la mine in camera si gaseai castele de haine pe toate paturile?=)) acum deh .. doar tu inteleageai ca la mine bogatia consta in "una peste alta" =)) , nu in haine de pitzi puse pe umerase si calcate ca pentru nunta!=))

cand imi dadeai crema de ciocolata trimisa de mami tau ? cand te-ai mutat la mine in camera si stateam pe mess amandoua si radeam de toti=)) sau cand ne "indragosteam" de diversi =))

Ancule , au trecut anii , dar amintirile raman! si oamenii se schimba! ma bucur ca timpul nu a rupt legatura asta , ci ca a facut-o mai puternica si a strans in buchetele greutatile , necazurile si neajunsurile vietii noastre de studente , lasandu-le sa se ofilieasca pe mesele credintei ca timpul nu va fi niciodata dusmanul nostru , ci doar timp!

ma bucur ca suntem NOI , fara teama ca lumea ne judeca !

suntem tot "2 jmekere cu 83573-6=23 de jm" =))

mereu razand si facand haz de necaz! mereu plangand cand ne amintim frumusetea anilor trecuti , dar niciodata regretand ce am facut!

suntem NOI ... cele ce au curajul sa le spuna in fata barbatilor ca "fericirea NU are chipul tau ! fericirea are doar chipul meu!"=))

te pup!



Un comentariu:

dreptul la replica