pentru palmele mele

duminică, 8 mai 2011

La multi ani!!!

Mi se despica sufletul. Asa... usor! zambind a durere, plangand a fericire ca esti fericit! sau asa pari!
Ca iti pui anii intr-un pahar de vin, acelasi in care mi-ai spus candva ca ma vei face sa vad bucuria. A, pardon, intr-unul cu apa zisesei! Dar se pare ca ai facut minunea de a preface apa in vin. WOW!
mi se dezvelesc chestiile alea pe care nu e bine sa le vada nimeni, pentru ca se zice ca is intime. nu, nu partile alea pe care le-ai saruta si nu te-ai opri pana nu ajung sa sarut norii...
chestiile alea care habar nu am cum se numesc de fapt, dar carora eu le zic acum, din lipsa de materie cenusie, TRAIRI.
mi se dezvelesc si o fac in modul ala in care tie iti fac imaginatia s-o ia razna, iti apasa pe TINE si te dezbraca de DERIZORIU.
mi se dezvelesc si ma obliga sa ma privesc. fara haine. Sa ma accept exact asa cum sunt de fapt, fara matasurile si bumbacurile, si satinurile, si.. , si ...si ... sufletului meu. A carui piele o sufoc zilnic cu atingerile materialelor astora care doar imi storc banii si nu imi ofera nici catifelare - pentru aia trebuie sa platesc cremele-, nici suplete - pentru asta trebuie sa platesc sala si regimuri-, nici unicitate. din contra, imi dau "la felul" tuturor femeilor.
saracul meu suflet! daca l-as lasa liber pentru cateva minute cate n-ar face, cate n-ar spune!
iti zic eu de ce nu-l las, asa cum ziceai tu, "sa vezi unde te duce valul". Din lasitate. Din frica. Din egoism si din avaritie! ca el - sufletul - o sa aiba, si cand nu va mai avea voi suferi eu!
halal logica!!!
sa revin la urare! LA MULTI ANI! Ani d-aia plini de aromele pe care le folosesti la prepararea coktail-urilor,inveliti in fineturile cu care iti aranjezi mesele si scaunele sufletului. Ani d-aia in care iti poftesti musafirii cu aceesi siguranta cu care m-ai condus candva la locul meu. Cu care m-ai privit si cu care mi-ai spus "Esti frumoasa!", apoi, dureros de real ".. pentru ca nu esti suficient de matura incat sa intelegi ca ..."
LA MULTI ANI!
Multi, chiar multi, caci tie nu-ti e frica de ei!!! Tu nu privesti in urma cu regret ca se duc si nu se mai intorc. Si ca vin altii si se inmultesc si ca se schimba cifrele intre ele!
Multi, sa ai timp sa iti implinesti toate cate ai curajul sa le VREI!
SI ... in timp ce-ti spun astea mi se desface sufletul. Exact cu precizia cu care desfaci sticla de vin. Aia pe care sigur m-ai intreba daca vreau s-o bem impreuna.(Asta daca as fi acolo. Eu sa fiu Acolo, nu tu Aici!)
complicat!
si exact asa cum noi ne bucuram de aroma vinului (NOSTRU), se bucura si el - sufletul(MEU)- observa diferenta de pronume!!! de mirosul amintirilor. Alea numarate pe degetele de la o mana. Aia cu care ai (des)facut dragoste cu sufletul meu.
(Doamne, daca ar intelege cineva ce spun acum as mai trai o viata in plus!!! Dar n-as avea cum sa am norocul ala, nu?:) cand toti se vor gandi la sensul ala propriu al verbului!):(
TU oricum nu ai cum sa intelegi pentru ca niciodata nu vei citi! Tu n-ai nici o treaba cu "scoala" mea. Tu o ai p-aia pentru care nu platesti manuale, examene, uniforme. Nu contribui la fondul clasei, nu iti incarci memoria cu date si statistici pe care le uiti dupa - sau inaintea- examenului.
Mi-aduc exact in clipa asta aminte de niste vorbe ale tale " adevarata valoare a unui om se vede in modul in care trateaza pe cineva care nu ii poate oferi nimic!"
oare eu ce valoare am?
o intrebare de pus pe ... suflet. Ala care mi se despica.
ala care simte pana in adancuri ca vinul aerat are aroma mainilor tale. La figurat!
LA MULTI ANI!!!
Nimic mai mult! Caci daca pe ei ii ai, ai tot! caci tu stii sa obtii!
Cam atat!

ma obliga sa ma uit la MINE.

4 comentarii:

  1. din alta lume9 mai 2011 la 08:02

    Am scris initial o replica mai...taioasa dar m-am razgandit..cred tocmai pentru ca eu am facut alte scoli....asa ca zic un simplu, dar incarcat cu multe intelesuri: LA MULTI ANI!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "din alta lume", nu stiu cine esti, dar replica taioasa la ceea ce e scris aici ... nu prea are cum sa existe, pt ca tot ce scrie este de bine:). acele scoli pe care le-a facut cel caruia ii este dedicat "LA MULTI ANI!"- ul valoreaza mai mult decat toate scolile multora:)
    sper sa nu fie o coincidenta de date de nastere si sa fii cineva care crede ca este vorba despre el:).
    iar daca esti TU, cel caruia ii este dedicat... ai inteles gresit ideea cu scolile!!! si ar durea sa vad ca judeci fara sa intrebi exact!
    dar oricine ai fi (sper sa nu fii TU), nu judeca niciodata aparentele, s-ar putea sa te arzi!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant , te-ai jucat putin cu metafora

    RăspundețiȘtergere

dreptul la replica