pentru palmele mele

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

sărmane neveste, biete amante!

Oricâtă psihologie am şti, nu înţelegem niciodată în totalitate AMANTLÂCURILE.
posibil să le trăim, dar tot neînţelese rămân!
neveste fiind, ne e greu să înţelegem cum de ne jură iubire şi vin dintre picioarele altor muieri. mai tinere, mai mature ori pur şi simplu mai Altfel.
mai proaspete, pe alocuri, să zicem.
mă împovărează durerile ambelor femei. nu vreau să ştiu ce e în sufletul unei neveste cuminţi, care creşte copilul "mister"-ului ce vine acasă numai cu buzunarul plin, dar cu sufletul gol. lăsat pe undeva, prin chiloţii vreunei dudui mai Altfel decât ea, mai aranjată ori mai nearanjată şi bună de altele care nu cer aranjamente.
bărbaţii ăştia, Dumnezeu să le dea ce-i lasă uneori, au familia în pantaloni. Mereu vorbele potrivite la ei, pentru ambele femei din viaţa lor -pardon, monsieur, pentru celelalte, căci dacă ai o amantă, ai automat mai multe! e boală, nene, n-ai ce-i face!-
mereu explicaţiile potrivite, timpul bine aşezat în cutie, răspunsurile exacte, GPS-ul sexului bine pus la punct. Direct la ţintă!

am cunoscut odată 3 amante ale aceluiaşi bărbat. Săracele, m-au impresionat până la lacrimi. vorbeau despre el cu multe cuvinte, cu lacrimile făcute cumva căuş şi cu durerile atârnând pe pleoape: aproape închise de-atâta nesomn. obosiseră bietele de ele de atâta neşansă ce credeau că le-a dat Dzeu.
una din ele, mai matura decât toate, ştiind toată treaba cu bărbaţii, spune scurt:" draga mamei, noi am fost pe aceeaşi scară, diferă treptele! tu ai vrut casă, familie, copii, el te-a dus cu vorba că le vei avea. eu n-am vrut nimic. decât amantlâc. amanţii nu îşi cer socoteală."
m-a impresionat postulatul ăsta: auzi, aceeaşi scară, trepte diferite!
bună metaforă!
aia tânără o privea pe dna din faţa ei cu groază. Fusese o femeie frumoasă, pe care bărbatul o înşelase toată viaţa. poate acum vroia să-şi ia revanşa...

amantlâcurile astea m-au socat mereu.pentru că nu le-am înţeles rostul. Cred însă că nevestele îl înţeleg, de vreme ce le admit şi se dau în spectacol apoi cu : "La mine se întoarce, fă, proasto, tot mie îmi aduce bani acasă!nu va renunţa niciodată la mine pentru tine!"
pe cuvânt dacă înţeleg atitudinea asta de siguranţă şi de mândrie, să ai acasă unul ce umbla din tanga în tanga  şi tu-l idolatrizezi.
cred că amantele îl înţeleg, de vreme ce îl admit şi le apostrofează pe neveste apoi cu: "Urâto, nu ştii să-ţi ţii bărbatul lângă tine, a venit la mine, normal, dacă nu îi dai ce îi trebuie!"
pe cuvânt dacă înţeleg cum se pot mândri cu aşa bărbat şi cu ce îi oferă ele! pai pardon, mademoiselle, tu-i dai păsărica, dar nevasta i-o găteşte, scuzată să-mi fie metafora!

amantlâcurile sunt de când lumea pentru că noi, femeile, din postura de nevastă ori de amantă, le permitem!
n-am să înţeleg niciodată de ce trebuie să stai pentru copii. Până la urmă, minciuna asta e veche de când pământul. Iar "domnul", dacă e tată, va plăti oricum pensie pentru fi-su, deci tu vei avea cu  ce-ţi creşte copilul. Singură, departe de bărbatul tău-marfă de schimb. Spune mai bine că eşti egoistă şi ţi-e frică de singurătate în 1, mai bine aia în 2.
n-am înţeles niciodată de ce amantele stau cu bărbaţii altor femei, când ştiu adevărul. Când nu-l ştiu, nu-l ştiu, însă a admite jumătăţi în viaţa ta e ca şi când ai spune că nu valorezi decât vreo 3 bani.

am cunoscut odată un bărbat care-şi înşela nevasta cu fiica celei mai bune prietene a ei. m-a oripilat! Mă gândeam la mult timp după ce am realizat gravitatea, cum mai poate nevasta aia să facă dragoste cu el. cum îl mai poate ţine de braţ şi cum îl mai poate lăsa în preajma copilului lor.

am cunoscut altădată un bărbat care avea vreo 5 amante. pe fiecare le minţea în felul în care îşi dorea fiecare să audă. Când l-am întrebat cum poate mi-a răspuns: "Ai să înţelegi şi tu că poate exista iubire pentru mai multe femei o dată!"
m-am gândit mult la răspunsul lui şi am ajuns într-o altă zi să nu-l mai suport în preajma mea. Mă întrebam cu groază cum o fi să porţi numele unui astfel de bărbat.
sau să fii fiica lui.

am cunoscut apoi un bărbat care spunea că îşi iubeşte nevasta pană la cer şi o respectă, însă relaţia cu amanta este altceva. N-am înţeles niciodată cum vine asta şi am ajuns într-o zi să-mi fie silă să mai trec prin faţa lui. mi se părea că şi pe mine mă priveşte cu dorinţă libidinoasă.
dar el se mândrea cu fiecare cucerire.

am cunoscut amante frumoase, tinere şi deştepte, care aşteptau cu zilele bărbaţii altor femei cu braţele deschise, iubindu-i cu jale.
neveste tinere şi frumoase, la braţ cu bărbaţi pe care-i văzusem cu ceva vreme la braţ cu amantele cochete ori urâte de ţi-era frică să te uiţi la ele.

M-am pus într-o noapte pe numărat familii pe care le cunosc şi care pozează în perfecte şi m-am îngrozit!
amante care se visează doamne ale celui ce îşi minte nevasta şi neveste care se visează unicat în viaţa celui ce vine câte o dată acasă cu şosetele amantei în sacoşă ori cu gulerul roşu. i-a curs sânge din nas, săracului!

şi mă pun unoeri pe întrebat pe Dzeu dacă vreodată  voi ajunge în puşcărie, după ce-l voi asasina pe amantul amantei lui:).


4 nov 2013


2 comentarii:

  1. Cred ca putini sunt aia care indraznesc sa adauge comentarii. Nici macar eu nu stiu cum sa comentez, Dar sub o curajoasa semnatura anonima, nu pentru ca nu am curajul raspunderii, dar sigur nu ma va crede nimeni si voi fi acuzat de fariseism, o sa spun ca nu inteleg nimic. Daca un barbat pleaca de acasa, de ce se intoarce? Daca se intoarce, cum de este primit si lasat sa mai plece o data? Daca pleaca si a doua oara, ce cauta?
    In orice familie exista de toate, de la foarte bune la alea de care vrei sa scapi. Pai cum vine asta, sa scapi de o belea si sa cauti alta?
    Trei amante? Adica ... patru soacre?!? Doamne fereste!
    Clar, unii nu gandesc cu capul de pe umeri!

    RăspundețiȘtergere
  2. draga Anonim, :) esti curajos pe jumatate. lasa, vei avea uneori curajul sa nu/ti mai pese ce spune lumea, mie mi-au trebuit cativa ani, dar am reusit!
    din ce scrii inteleg ca esti barbat:). Eu nu stiu sa iti raspund decat psihologc la aceste intrebari si, spre umirea multora, iti spun ca inteleg -psihologic- ce ii determina pe acesti barbati sa faca atatea "gafe", cu care se mandresc. dar asta nu inseamna ca admit.
    cum am spus, de mila sunt femeile alea...
    si important este ca fiecare trebuie sa decida pentru sine. ele raman din lasitate. zic eu. o femeie care primeste acasa barbatul pe care-l prinde cu mata in sac, doar pt ca "il iubesc si nu pot creste singura copilul" isi fura singura caciula:(. imi spunea cineva la acest articolas al meu: "pe nevasta o iubeste pt ca banii sunt mai greu de facut decat cuvintele pe care le sopteste amantei la ureche". as spune GRESIT! eu zic ca pe nevasta o respecta cel mai putin:), tocmai pt ca ii pune pe masa sa ii inchida gura.
    is multe de spus...

    RăspundețiȘtergere

dreptul la replica