pentru palmele mele

joi, 25 februarie 2010

MAMA

Daca in lumea asta trebuie sa regret ceva cu cea mai mare forta este ca nu am stiut niciodata sa arat oamenilor pe care ii iubesc ca simt asta cu toata fiinta mea!
daca exista fiinta pe lumea asta care sa fi indurat din pricina mea si pentru mine cate a indurat mama, as putea sa-i ridic statuie!
dar sunt convinsa ca NU!
EA mi-a adus in dar puterea de a lupta intr-o lume in care nimeni nu iti vrea binele, ci toti fug dupa averi si fericire, neuitandu-se in spatele lor, sau nici macar in fata, sa vada daca nu cumva calca pe altcineva in picioare!
EA m-a invatat ca iubirea se poate ascunde si sub scoicile de la marginea marii!
EA mi-a aratat florile si campia, ea mi-a facut coronita si ineluse din iarba si din frunze!
EA m-a invatat sa zambesc prin simplul sau suras de mama! EA m-a adorat cand restul ma respingeau si ma urau!
MAMA mi-a inteles lacrima primei iubiri, durerea primei despartiri, neputinta primei dati!
MAMA m-a dus in brate inaintea oricarui barbat care a vrut mereu ceva in schimb! si ea ... nu a vrut nimic ca recompensa!:)
MAMA mi-a schimbat viata inaintea oricui, prin nimicurile nespuse de atatia ani!
MAMA si-a luat din fata farfuria pentru a mi-o pune mie, a renuntat la felia de paine pentru a pastra pentru mine cand nici macar un coltisor numai gaseam!
EA a stiut de fiecare data unde m-am ascuns cand toti ma cautau sa-mi ceara socoteala!
EA mi-a sters prima lacrimile, inaintea oricarui EL care mereu m-a privit cu mila! EA a sters totul intr-o clipa chiar daca eu nu am realizat decat dupa ani!
EA a plans in fiecare an cand mai puneam un trandafiras in buchetelul vietii mele; EA a plans si mai amar peste ani, cand nu era niciodata langa mine in ziua in care mai prindeam inca un an in colierul acela de chihlimbar!
EA mi-a povestit prima data despre o zana buna si despre un print fermecator:), EA mi-a promis prima un cadou de la Mos Craciun! dar NICIODATA nu a uitat sa isi tina cuvantul!chiar daca nu m-a asteptat in fiecare an un brad impodobit cu cele mai frumoase bunatati, asa cum au copii bogati!
EA m-a iubit prima! EA ma va iubi ultima! EA ma va ierta mereu, oricat rau i-as aduce, EA ma va certa cel mai bland , oricate greseli as face!
EA e singura care ma suna sa imi spuna cel mai sincer" NU PLANGE PENTRU CA S-A TERMINAT, FII BCUUROASA CA S-A INTAMPLAT!" , SINGURA care ma intreaba mereu acel "CE FACI?" total altfel decat acela pe care il spunem toti!
doar EA e sincer interesata de povestea mea de iubire, de lacrimile varsate, de noptile nedormite, de diminetile inlacrimate, de zilele fericite, de drumurile mele!
EI niciodata nu am avut timp sa ii ascult nefericirile, sa ii sarut obrajii si sa o strang in brate mai puternic decat a facut-o ea vreodata! pentru ca in fiecare zi am avut altele de facut, pe care le-am luat ca fiind mult mai importante decat vecia pe care DOAR EA mi-a daruit-o!
pentru EA nu ne facem nicicand timp sa stam la un pahar de vorba, pentru ea nu avem niciodata bani sa ii cumparam ce isi doreste, pentru ea nu strigam in gura mare TE IUBESC, ei nu ii cumparam inimioare si nu-i lasam in buzunar biletele cu TE IUBESC , ei nu ii scriem pe cer "MI-E DOR DE TINE" , la ea nu trimitem buchete de flori, ei nu-i facem diminetile fericite, aducandu-i micul dejun la pat, pentru EA nu scriem poezii de dragoste, EI nu ii aducem aminte de prima zi cand ne-am cunoscut, pe EA nu o intrebam daca ne iubeste la fel cum o iubim noi, EI nu ii cerem sa ne stranga in brate si sa NE promita ca nu ne va parasi niciodata!:)
despre EA uitam sa povestim prietenilor, despre sacrificiile EI nu scriem in jurnale, ci doar despre CEI care ne ranesc, ne inlacrimeaza, ne fac sa ne doara!
doar EI conteaza cu adevarat, fiecare iubire isi lasa adanc amprentele, dar despre iubirea EI vorbim cel mai rar!
poate tocmai pentru ca este SINGURA!
poate tocmai pentru ca atunci cand esti iubit neconditionat nu constinetizezi iubirea ce ti se poarta!:((((((((((
poate pentru ca daca nu vedem lacrimi in ochii EI credem ca de fapt nu este la fel ca EI, cei care ne jura , ne suna si ne arata prin biletele si flori cat de tare ne iubesc!
poate pentru ca pentru a ajunge la EA nu trebuie sa urcam atatea trepte!!! si pentru ca stim ca mereu ea ne va astepta acolo, la usa, oricat de obosita ar fi, oricat frig ar indura!
fara sa ne dam insa seama ca pe EA O VOM AVEA PENTRU CEL MAI SCURT TIMP LANGA NOI!
daca nu deja o avem !
as mai spune atat : MAMA, TE IUBESC!
si as incheia, pentru ca somnul mi-e deja ajuns la pleoape, dar stiu ca nu am cum sa termin nesfarsitul! pentru ca EA E vesnicia!
asa ca numai spun nimic! nu pentru ca nu ar mai fi nimic de spus, ci pentru ca uneori, tacerea spune mai multe decat orice!!!
va pup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dreptul la replica