pentru palmele mele

miercuri, 17 februarie 2010

traiesti sau visezi?

"exista 2 atitudini fata de viata: o visezi sau o traiesti!" (rene char)

Am ales subiectul acesta pentru ca m-am saturat sa vad oameni care se mint singuri, m- am saturat sa MA vad mintindu-ma singura!
Nimic care incepe sa scartaie
nu se va mai putea repara, va spuneam candva! am simtit acum, din nou, pentru a nu stiu cata oara realitatea acestor cuvinte! Problema noastra este aceea ca ne PLAFONAM in relatii care nu ne aduc impliniri, din obisnuinta sau din teama de a nu ramane singuri pentru o alta perioada de timp! din frica de a nu regreta mai tarziu ce am lasat nefacut!
"hai sa mai incerc o data!" - ne spunem aiurea, fara sa constientizam ca de fapt "inca o data" nu are ce cauta intr-o relatie facuta praf de indiferente!
un om indiferent nu se va schimba niciodata! un om care iti spune "nu stiu ce vreau!" nu este omul langa care ar trebui sa iti doresti sa iti petreci restul timpului! nici macar un minut!
nu incerca sa astepti de la el ceea ce NU iti poate da! nu pentru ca este interzis sa iti ofere, ci pentru ca NU ARE!!! iar cand nu ai, chiar si daca imprumuti, tot vei ramane fara!
invatati sa va asumati raspunderea pentru greselile comise intr-o relatie care s-a incheiat din cauza propriilor orgolii. Nu il lasati pe celalalt sa va acuze de greseliele voastre! asumati-va responsabilitatea si faceti ceva pentru a va schimba pozitia fata de viata! dar nicidecum nu regretati nici o secunda orgoliile avute, pierderea acelei persoane! sau ceea ce i-ati daruit!
gandeste-te mereu ca TU esti cel / cea mai important (a) si ca nimic din ceea ce ai nu ai primit gratuit!
gandeste-te ca singurul motiv pentru care trebuie sa faci ceva esti TU! nu el, nu ea, nu relatia in sine! TU meriti tot, nu relatia! TU iti construiesti propriul drum, propriul tel, nu altii!
de ce plafonare? de ce sa ramai langa un om care nu te implineste, care nu te cauta, care nu te vrea, care tot ce iti spune sunt niste simple vorbe goale "SIMT, DAR NU ARAT!"
de ce sa iti pierzi nervi, timp si fericire incercand sa schimbi sentimentele cuiva? INDIFERENTA nu se schimba! totul este relativ, si totul merita trait! inclusiv pierderea acelei relatii! gandeste-te ca ai pierdut ceva, dar ai castigat altceva de mii de ori mai important decat omul pe care l-ai crezut a-ti fi suflet pereche : LIBERTATEA! IAR LIbertate inseamna sa ai posibilitatea sa alegi, deci .. sa RENUNTI!
sa renunti la orele de ganduri absurde, la clipele de incertitudini, la minutele de certuri sau contraziceri, la momentele de nesiguranta si de nepasare! lasa-l pe EL sau las-o pe EA sa isi caute idealul in viata! daca este indiferenta, cu siguranta nu esti TU acel ideal! ajuta-l sau ajut-o TU sa se decida! si nu asteptand sa ia o decizie, ci luand tu una pentru tine!
e cel mai bun lucru pe care il poti face!
stiti? sa faci totul pentru a-ti cuceri libertatea nu inseamna sa ajungi in America, ci ... sa pleci din Spania!
adica ... poti fi liber doar in clipa in care ai decis sa renunti la ceea ce iti face rau, nu sa cauti alt loc unde sa te simti mai bine! nu il vei gasi cu siguranta daca vei oscila! ci doar daca vei sti sigur ce vrei de la tine insuti!
alege : visezi sau traiesti? a trai inseamna a ACTIONA! a visa inseamna a te CONFORMA! ceea ce nu iti este de folos! nu inceerca sa il accepti pe celalalt doar pentru teama de a nu ramane singur, doar pentru frica de a-l vedea maine de mana cu altcineva! nu este valabila in acest caz replica dura " cel mai dureros lucru este sa vezi ca fericirea ta este acum a altuia!"
nu, cineva care nu te implineste nu este cineva care sa iti aduca fericire! oricat ai dori sa nu te fi inselat in privinta lui, realitatea este cea care conteaza!
va pup!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dreptul la replica